Michael Goldberg

(1924-2007)

Voor meer inlichtingen over de beschikbare werken van deze kunstenaar kunt u telefonisch contact met ons opnemen via +32 2 347 18 49.

BIOGRAFIE

Michael Goldberg begon zijn schilderijen tentoon te stellen vanaf 1950 in de belangrijkste New Yorkse galerijen. Hij volgde een artistieke opleiding aan de Art Students League of New York vanaf zijn 14de evenals aan de Hans Hofman’s School of Fine Art. Hij was heel betrokken bij de avant-gardistische scène in New York en nam deel aan de eerste tentoonstelling van Abstract Expressionisme in 1951, genaamd de “Ninth Street Show”.

Hij staat bekend om zijn actieschilderingen en om zijn betrokkenheid bij de New York School met Franz Kline, Willem de Kooning, Mark Rothko en Jackson Pollock. Het was in dezelfde periode dat hij monochrome en minimalistische abstracte schilderijen creëerde. Hij heeft geëxperimenteerd met collages en diversiteit van de media.

In 1980 verhuisde hij naar Italië, waar hij schilderijen produceerde, geïnspireerd door het Italiaanse artistieke erfgoed.

OPENBARE COLLECTIES

OPENBARE COLLECTIES

The Smithsonian, Washington D.C.
The Philadelphia Museum of Art, Philadelphia
The Museum of Modern Art, New York
The Solomon R. Guggenheim Museum, New York
The Whitney Museum of American Art, New York

SOUSCRIVEZ À NOTRE NEWSLETTER

*Les champs obligatoires sont indiqués par un astérisque.
Vos données personnelles ne seront pas communiquées à des tiers, ni diffusées, ni transférées.