Walasse Ting

(1929-2010)

Voor meer inlichtingen over de beschikbare werken van deze kunstenaar kunt u telefonisch contact met ons opnemen via +32 2 347 18 49.

BIOGRAFIE

Walasse Ting (13 oktober 1929 in Shanghai – 17 mei 2010) is een Amerikaanse kunstenaar en dichter van Chinese afkomst. Soms gebruikt men zijn Chinese naam of zijn Mandarijnse en Cantonese vertaling: Ding Xiongquan of Ting Hsiung-ch’uan.

Glans en vitaliteit kenmerken vrouwen, bloemen en dieren vertegenwoordigd door Ting. De verleidelijke en magische wereld van Ting trekt iedereen aan die zijn passie deelt voor de schoonheid van het leven.

Ting verliet China in 1946 en woonde een tijdje in Hong Kong. Daarna verhuisde hij naar Parijs in 1952. Daar heeft hij kunstenaars ontmoet, zoals Karel Appel, Asger Jorn en Pierre Alechinsky, leden van de avant-garde CoBrA.

Hij verhuisde toen naar New York, Verenigde Staten, waar zijn kunst werd geïnspireerd door pop art en abstract expressionisme. Hij begon als een kunstenaar van abstracte kunst, maar de meeste van zijn werken uit het midden van de jaren ’70 werden populaire figuratieve kunst genoemd.

Dit zijn werken met grote delen van geverfde kleuren met acrylkleuren. Hij woonde in de jaren ’90 in Amsterdam, maar verhuisde verschillende keren tussen Amsterdam en New York.

Hij is de auteur van 13 boeken, bijvoorbeeld One Life Cent (EW Kornfeld, 1964), een portfolio van 62 litho’s van 28 kunstenaars, waaronder Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Tom Wesselmann, James Rosenquist, Asger Jorn, Pierre Alechinsky, Karel Oproep, Kiki Kogelnik, Joan Mitchell en Sam Francis.

Hij won de Guggenheim Fellowship Prize (voor tekenen) in 1970.

TENTOONSTELLINGEN

TENTOONSTELLINGEN

Rétrospective Walasse Ting, musée des Beaux-Arts de Taipei, Taiwan
Rétrospective Walasse Ting, à Paris au musée Cernuschi, 2016-2017

OPENBARE COLLECTIES

OPENBARE COLLECTIES

Musée Solomon R. Guggenheim, New York
Institut d’art de Chicago, Chicago
Tate Modern, Londres
Centre Pompidou, Paris
Hong Kong Museum of Art, Hong Kong

SOUSCRIVEZ À NOTRE NEWSLETTER

*Les champs obligatoires sont indiqués par un astérisque.
Vos données personnelles ne seront pas communiquées à des tiers, ni diffusées, ni transférées.